Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials – gratis antivirus fra Microsoft

Microsoft Security Essentials er et fuldt funktionsdygtigt antivirus program og her bliver du ikke konstant opfordret til at opgradere til “Premium edition” (som ved AVG Free feks).

Real-time virusscanning

Microsoft Security Essentials bruger real-time virusscanning, som gør at en virus bliver blokeret inden den overhovedet kommer ind på din PC.
Real-time virusscanning kan du ellers ofte kigge længe efter i andre gratis antivirus programmer.
Så real-time virusscanning et et kæmpe plus for Microsoft Security Essentials, og langt de fleste brugere vil være ganske udemærket dækket ind med denne sikkerhedsløsning.
Automatisk opdatering og scanning

Microsoft Security Essentials sørger hele tiden for at holde sig selv opdateret via Windows Update, så når det først er installeret, så kører det bare.

Du kan også indstille antivirus programmet til at scanne din computer når du alligevel ikke sidder ved den (idle-mode).
Dermed belaster du ikke computerens ydeevne grundet virusscanning, mens du sidder og arbejder på den.

Microsoft Security Essentials er udviklet til at køre diskret i baggrunden, så du kan bruge din computer uden at bekymre dig om afbrydelser, pop-up vinduer, eller om det nedsætter din PC’s hastighed.

Mine erfaringer med Microsoft Security Essentials

Jeg har kørt med den engelske version siden okt 2009, og Microsoft Security Essentials har fanget alle potentielle trusler, som har sneget sig ind på min PC.
Jeg har bevidst fodret min PC med en virusinficeret USB-key, og Microsoft Security Essentials real-time antivirusscanner fangede straks virussen – en opgave AVG Free ikke kunne klare. AVG Free fandt dog virussen ved en såkaldt “fuld scanning”.
3 tanker om “Microsoft Security Essentials”

  1. NOD32 er nok det program som giver den bedste og mest effektive real time virus scanning af din PC. Samtidigt bruger NOD32 ikke ret meget CPU kraft sammenlignet med andre programmer af samme kaliber. Det er godt nok kun gratis i 30 dage, men helt klart værd at købe.

  2. Hej Aage, jeg har også hørt meget positivt om NOD32, så hvis jeg skulle have et anti-virus, som ikke skulle være gratis, så er NOD32 et oplagt valg.
    Men sålænge det skal være gratis, så vil jeg absolut foretrække Microsoft Security Essentials fremfor feks AVG Free og lignende.
    /Tobias

  3. Jeg har også testet AVG vs MS Essentials vedr. USB vira og der fandt de begge alle vira/trojans der var, men det var ikke i alle tilfælde at de begge kunne fjerne dem. AVG kunne tit kun sætte dem i karantæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.