CityVille – Gratis Facebook Spil

Der har efterhånden været mange spil på Facebook, men et af de hurtigst voksende og mest succesfulde er det nye CityVille fra spilproducenten Zynga.
CityVille blev lanceret sidst i 2010, og allerede ved nytår var der knap 100 millioner CityVille spillere verden over!

CityVille spilproducenten Zynga står også bag FarmVille, men FarmVille er allerede – efter godt 1 måneds aktivitet – blevet overhalet af CityVille i antal aktive brugere!

CityVille – SimCity for begyndere og FarmVille for viderekommende

CityVille er i princippet bygget op om samme koncept som SimCity og FarmVille tilsammen.
Hvis du syntes godt om det geniale spil SimCity, som første gang blev lanceret tilbage i 1989 (!), så vil CityVille garanteret falde i din smag.
FarmVille kan på sigt godt blive lidt trivielt, pga det forholdsvis ensformige gameplay.

I CityVille skal du opbygge dit eget lille society (eller by om du vil), og hovedformålet er at dine indbyggere forbliver glade for dig som borgermester, og at du får udvidet din by så meget som muligt – Derfor den direkte sammenligning med SimCity og FarmVille bygget sammen i ét.

I modsætning til SimCity, så skal du ikke gå så meget i dybden i CityVille.
Det kræver derfor ikke at du læser nogen manual, eller bruger timevis på diverse fora på nettet, for at finde ud af, hvordan du gør fremskridt i spillet.

CityVille går ud på at:

I CityVille opbygger du dit eget lille society, og du skal derfor sørge for det man populært sagt kan kalde “at få hjulene til at køre rundt”, dvs:

– Bygge boliger til dine indbyggere i din CityVille by
– Bygge forretninger og kontorbygninger til dine indbyggere
– Bygge offentlige institutioner (community buildings – og dem før du en udfordring med!)
– Bygge landbrugsarealer, som skal levere råvarer til dine butikker
– Bygge udsmykninger i din by, dvs parker og den slags (giver desuden bonus i.forb. med husleje, udbytte fra butikker m.m.)
– Lave franchise aftaler med dine CityVille naboer / venner

Derudover er der massevis af mindre missioner og opgaver, som du undervejs skal udføre.
Men pas på – det er svært at lukke spillet ned, når du først er i gang 🙂

Da CityVille spilles igennem Facebook.com, så skal du ikke installere noget på din PC, så du kommer lynhurtigt i gang med at spille – uden at betale noget!
CityVille kan spilles gratis

Som så mange andre spil på Facebook, så kan CityVille spilles ganske gratis, men ikke overraskende, så er der væsentlige fordele, hvis du hoster op med rigtige penge undervejs i spillet.
Det er dog begrænset med ekstra features når du indbetaler rigtige penge, det du til gengæld opnår, er at du kan forkorte ventetid i missionerne ved at købe dig til løsninger på missionerne. Dvs du køber de genstande du skal have anskaffe for at komme videre, i stedet for at vente på at dine CityVille venner forærer dem til dig.

I CityVille er der 2 slags “valuta”: Coins og Cash

Coins er CityVilles egen valuta, som du bla skaffer via husleje, salg i dine butikker, osv.
Cash er rigtige penge, som giver adgang til at kunne købe specielle bygninger osv i spillet. Hvis du vil have forkortet ventetid i CityVille, så kan du også købe dig til hurtigere fremskridt ved at betale med Cash (rigtige penge).

Når du køber CityVille Cash eller CityVille Coins, så er priserne således:

CityVille priser

1 CityVille Cash svarer altså til knap 1 dansk krone, og 1.000 CityVille Coins koster ca 15 danske kroner.
Jeg vil dog anbefale, at CityVille Coins optjenes i selve spillet, da det et fornuftigt og udfordrende gameplay.
CityVille Cash kan så benyttes til at forkorte ventetider, og købe fede og specielle bygninger m.m.

Statusbaren i CityVille spillet viser både CityVille Coins og Cash (4 jan 2011):

CityVille Money
Som det ses på eksemplet, så har jeg her 10.135 CityVille Coins (som udelukkende er optjent via husleje, høst af afgrøder, i forretninger, via franchise aftaler m.m.), og 167 CityVille Cash (som er købt med mit Visa – svarer til knap 150 danske kroner).

Herunder ses et billede af statusbaren knap 2 uger efter (22 jan 2011):

Cityville 669.000 coins
Coins er på ca 669.000 og jeg er nu i level 47. Det hurtige fremskridt i level er bl.a. takket være at jeg er kommet op på over 25 venner / naboer i CityVille.
Tilføj mig som CityVille ven / nabo på Facebook – Klik her

CityVille i fuld skærm

TIP: Når du er inde i CityVille spillet, så kan du hurtigt få det lille spillevindue op i fuld skærm ved at klikke på denne knap nederst til højre:

CityVille fullscreen
Du lukker “fuld skærm” ved at trykke på ESC tasten på dit tastatur.

Community Buildings

For at udvide din bys kapacitet, og dermed gøre fremskridt i CityVille, så skal du ofte bygge såkaldte Community Buildings (rådhuse, politistationer, skoler, museer, osv).
I disse bygninger skal der ansættes personale. Dette personale kan så være dine venner, som også spiller CityVille. Det er derfor en kæmpe fordel, hvis du kender en stor bunke personer, som spiller CityVille på Facebook.
Bemærk at de Facebook CityVille venner, som godkender en ansættelse, ikke skal foretage sig noget – du får faktisk oftest en bonus for at have været behjælpelig. Så du kan roligt takke ja, hvis du selv får sådan en anmodning. Love comes back to you – og du får absolut selv brug for hjælp, når du skal have gang i dine Community Buildings, som gør at du kan udvide din bys kapacitet / indbyggertal.

Få dine venner til at spille CityVille

Hvis du IKKE kan få dine venner til at hjælpe med personale til dine Community Buildings, så må du købe dig fra det med Cash (rigtige penge). Det kan dog godt koste fra ca 10 kr og opefter, for hver bygning du skal have bemandet (antal personale afhænger af bygningens type).

Så sørg for at få så mange ad dine Facebook venner som muligt til at spille CityVille – Du kan starte med at invitere undertegnede:
Tilføj Tobias på Facebook – klik her
Husk at “add friend” ved mig inde i CityVille efter jeg har accepteret venneanmodningen.
Skriv gerne i Facebook venneanmodningen at det er ang CityVille.

Strategi for placering af bygninger

Når du bygger din by, så vil det strategisk være klogt at placere dine bygninger rundt om de “Decorations” du skal bygge undervejs i diverse missioner.
På den måde får du mest muligt udbytte / bonus ud af dine bygninger.

City Ville Franchise aftaler

Som i virkelighedens verden, så kan du også i CityVille lave franchise aftaler.
Konceptet er det samme som i erhvervslivet, dvs du laver et samarbejde med en partner/ven, men I kører hver jeres økonomi uafhængigt af hinanden.
Der er fordele for Jer begge, så det kan derfor hurtigt bliver en god forretning, at indgå disse franchise aftaler, selvom det måske kan virke lidt forvirrende i starten.

Gaver til CityVille vennerne

En del af det taktiske i CityVille er baseret på at du gratis kan give gaver, samt anmode om gaver fra dine CityVille venner.
Der er rigtig meget hjælpe at hente, hvis du udnytter gaver-funktionen optimalt.
Pas dog på med ikke at spamme dine CityVille venner unødvendigt meget (og navnlig dine Facebook venner, som IKKE spiller CityVille).
Hvis du har nogle meget aktivere CityVille venner, så har du ikke noget at frygte mht til spam, for jo flere henvendelser fra CityVille der reageres på, jo flere belønninger får du – se herunder.Gifts / Gaver – Noget for noget

Som før nævnt, så er det gratis at give vennerne i CityVille gaver. Dog kan du kun give 1 gave til hver person 1 gang dagligt.
Hvis en person vælger at give dig en gave, så får vedkommende endda en lille belønning, så det er win-win!
Udover gaver er der også MANGE andre måder, hvorpå du kan hjælpe dine venner. Bare se at komme i gang…

CityVille – Start spillet -Klik her

CityVille

Vi ses derinde – Held og lykke!

8 tanker om “CityVille – Gratis Facebook Spil”

  1. tak for en super god guide. Hvordan får jeg flere naboer? Knus fra Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.